Genopdag unikke bæredygtige madbrands og lokale vinbønder på Raavare.com

25-03-2022 17:44

Meet our author - Sine Mikkelsen - Raavare

Skrevet af Sine Mikkelsen

Creative storyteller


Genopdag unikke bæredygtige madbrands og lokale vinbønder på Raavare.com

Vi har taget hul på et nyt år, og lagt et lidt hektisk 2021 bag os - både den bedste måde. Så vi synes, at det må være på tide at dele lidt om, hvordan det står til.

Da vi er en markedsplads, så har vi to slags kunder - på den ene side madelskere og restauranter og på den anden side enestående madbrands (landbrug, madiværksættere osv.). Og det ser ud til, at vi har ramt et tørt sted. Helt konkret betyder det, at vi nu har +20 lokale enestående brands, der i alt tilbyder ca. 150 produkter, som alle i hele Danmark kan handle med. Både friskhøstede økologiske grøntsagerøkologisk meldeli og drikkevarer. Det er vi ret stolte over.


En demokratisk markedsplads for unikke madbrands

Når du handler med lokale landmænd og madbrands på Raavare.com, så går langt størstedelen af indtægten til dem. Raavare.com tager en mindre del for at videreudviklere og stille platformen til rådighed og for leveringsomkostninger. På den måde kan landmænd og madiværksætterne fokusere på at lave enestående madoplevelser, og deres kunder kan få det hele til døren - uanset hvor mange forskellige brands man bestiller fra. 

"Friskhed er blevet et dårligt slogan mere end det betyder friske råvarer fulde af smag."

Lige nu kan du blandt andet bestille fra Svanholm GodsVentegodtgaardØstagergård (biodynamisk og økologisk mel) og Sjask (pet' nat' naturvin). Bare for at nævne et par.


Sådan handler du

  1. Du vælger dine varer og bestiller direkte på Raavare.com, hvor du også vælger leveringsform (enten som pakke til døren eller til et pakkeudleveringssted)

  2. Landmænd og madbrands får en notification, så snart du har bestilt. På den måde ved de hvad og hvor meget, der skal sendes.

  3. Landmanden eller madbrandet pakker dine varer og udskriver en fragtlabel direkte på Raavare.com. Pakken overleveres derefter til en af de transportører vi samarbejder med (f.eks. GLS eller Postnord).

  4. Efter cirka 1-3 dage modtager du dine varer enten til døren som pakke eller via. et pakkeudleveringssted.

Det er alt - eller der er selvfølgelig en del detaljer mellem linjerne, men dem klarer vi. På den måde kan landmand og madbrand fokusere på deres forretning, og du kan nyde madoplevelser, som du ikke normalt finder på hylderne.


Vil vil skabe en transparent og fair platform for de bedste brands

Det er jo lidt en større opgave vi har kastet os ud i, men der er en mening med al postyr. I grove træk så vil vi skabe mere transparens, give en større del af overskuddet til madbrandet, promovere unikke smagsoplevelser og løfte brands med et etisk værdigrundlag.


Gennemsigtighed og bæredygtighed

Markedet for gode råvarer og madbrands er ret uigennemsigtigt og i nogle tilfælde uærligt. Nogle steder er gode til at være åbne omkring, hvor deres varer kommer fra, men ikke hvordan de bliver behandlet. Måske køber du danske produkter, men det du ikke ser er al den lagrings og logistik, der ligger bag det. Så den "friske" grønkål du køber kan have brugt tre uger på et kølelager. Friskhed er blevet et dårligt slogan mere end det betyder friske råvarer fulde af smag. 

Vi tager ikke nogle brands på platformen, hvis vi ikke mener, at de gør noget ekstraordinært for madoplevelsen og bæredygtigheden. Så enkelt er kan det være.


Fair forhold enestående madbrands

Nye innovative og bæredygtige madbrands får ofte ikke en chance for at nå dem, der ville elske deres produkter. Kampen om supermarkedernes hylder er ofte tabt på forhånd. Vi vil skabe en markedsplads, hvor man kan opdage nye enestående madbrands, og hvor forbrugeren kan købe dem uden bøvl. 

"Det skal være let for enestående madbrands beholde en større del af overskuddet. Det er det ikke i dag."

Det er brands, der ellers normalt ville skulle kæmpe med supermarkedernes indkøbschefer i måneder før de overhovedet kommer i betragtning. Og når de endelig er på hylderne, så får de kun en brøkdel af salget og overskuddet. Det er ret skørt, og det vil vi gerne gøre noget ved.


Exceptionelle oplevelser og etiske værdier

Når det kommer til madbrands, så der et kæmpe og voksende udbud. Uanset om det er kombucha, snacks eller noget helt tredje. Hvis man bare har budgettet til det, så kan man købe sig til gode placeringer i Google, strålende reviews på blogs og endorsments fra influencers.

"Det har aldrig været nemmere at få et dårligt produkt til at shine."

Samtidig har det aldrig været sværere at finde de produkter, der rent faktisk er de bedste. Det er vores fineste opgave at finde og udvælge kun de bedste brands.


Raavare.com er en markedsplads-platform, der forbinder forbrugere og restauranter direkte til fantastiske landbrug og enestående madbrands. Vi finder og udvælger kun de allerbedste madbrands, så du kan skabe enestående madoplevelser uden besvær.

Vi sender dig relevante tilbud, nyt om vores producenter og nyheder om varer, når du tilmelder dig nyhedsbrevet