Økologisk citrongræs (1 bdt á 40g)

27.00kr
inkl. moms
Køb mere og få mere. Som det bør være

Når du køber stort ind, så giver vi lidt igen.

 • Køb 5 eller mere for 24.00kr per stk

Denne vare er desværre

ikke tilgængelig

Vil du have besked, når den er tilbage?

Nuværende lager:
Et øjeblik… Varen er tilføjet
Råvarens oprindelse:
Skibby (Sjælland)

Økologisk citrongræs (1 bdt á 40g) er fra markerne i fjordlandet mellem Isefjorden og Roskilde Fjord. Stedet hedder Svanholm Gods. De er kendt for den årlige økodag i Skibby og deres sublime økologiske specialgrønt under alle årstiderne - fra sommerens store udvalg af grønne urter og salater til vinterens dybgrønne palmekål.

Citrongræs og thaimad rimer ret meget. Altså ikke i bogstavelig forstand men du kommer i hvert fald ikke udenom citrongræs i thaikøkkenet. Citrongræs stammer oprindeligt fra Sydøstasien, hvor planten let kan blive over 1 meter høj. Med lidt snilde og held er det lykkedes Svanholm Gods også at dyrke dem i det knap så tropiske Skibby, der dog er mindst lige så idyllisk som Indonesien. På sin egen danske måde.

Anvendelse/tilberedning: Prøv for eksempel økologisk citrongræs fra Svanholm Gods til en mørbrad med nudler og grøntsager. Her marineres mørbraden i en marinade af hakket citrongræs, ingefær, frisk lime, fishsauce, rørsukker og olivenolie i op til 10 timer. Det dufter fantastisk og smager af det Østasiatiske køkken hele vejen igennem.

Citrongræs har et højt indhold af A-, B- og C-vitaminer og indeholder mineraler som mangan, magnesium og calcium. Oveni hatten er den kendt for at bekæmpe vira og understøtte fordøjelsen. Men vi er faktisk bare mest vilde med smagen, hvilket vel også er nok.

Opbevaring: I plastpose- eller bøtte i køleskab med et fugtigt stykke køkkenrulle. Holdbarhed ca. 7-10 dage. Kan fryses for længere holdbarhed.

Nettovægt/nettoindhold: 1 bundt á ca. 40 g

Ingredienser: 100% økologisk friskhøstet citrongræs

Om producenten
Tidligere kunne du kun finde årstidernes friske grønt i Svanholm Gods' fysiske gårdbutik, men nu pryder alle årstidernes råvarer også udvalget her på Raavare.com - leveret til døren i hele København. Området omkring Svanholm Gods er hjemstedet for både noget af landets bedste grønt og et storkollektiv, der omfatter et fællesskab af ca. 80 voksne og 50 børn. Fællesskabet på Svanholm Gods driver et alsidigt økologisk landbrug med markafgrøder, malkekvæg, grøntsagsproduktion og frugtplantage og er en af pionererne inden for økologien, da Svanholm var med til at starte Økologisk Landsforening i 1981.

 • Permatopia Karise x Raavare.com | Køb øko. bredbladet persille og andre enestående lokale dagligvarer på Raavare.com. Leveret for 39 kr i København. Øko. bredbladet persille høstes hos Permatopia og dyrkes med passion i Karise.
  17.00kr
  inkl. moms
 • Svanholm Gods x Raavare.com | Køb økologiske agurker og flere lokale dagligvarer leveret for 39 kr i København. Økologiske agurker høstes hos Svanholm Gods ved Roskilde fjord.
  18.00kr
  inkl. moms
 • Svanholm gods x Raavare.com | Køb økologisk grøn spidskål og andre enestående lokale dagligvarer på Raavare.com. Leveret for 39 kr i København. Økologisk grøn spidskål høstes hos Svanholm Gods mellem Isefjorden og Roskilde fjord.
  18.00kr
  inkl. moms
 • Køb økologisk mynte og andre lokale råvarer på Raavare.com. Leveret for 39 kr i København. Økologisk mynte høstes hos Permatopia Karise ved Stevns.
  19.00kr
  inkl. moms