Handelsbetingelser

Handelsbetingelserne er gældende for al handel på Raavare.com.

Din bestilling betragtes som gennemført, når din betaling er gået igennem og godkendt. Herefter er du bundet af ordren, som du har lagt (der kan være en fortrydelsesret knyttet din ordre eller varer, som du kan se mere om nedenfor under ”fortrydelsesret”).

Derefter modtager du en ordrebekræftelse per e-mail.

 

Betaling

Der kan på Raavare.com betales med en lang række gængse betalingsmidler. Dette inkluderer følgende: 

Dankort, Visa/Dankort, Mastercard, MobilePay, Apple Pay, Google Pay, Maestro og American Express.

Betalingen hæves, når du har afgivet din ordre.

Der kan i nogle tilfælde blive opkrævet et kortgebyr i forbindelse med erhvervskort og private kort udstedt udenfor Danmarks grænser. Raavare.com kan kontaktes for mere information omkring gebyrsatser.

  

Priser

Alle priser på Raavare.com inkluderer moms og samtlige afgifter. Den pris vi tager for levering og eventuel pakning kan ses på din ordre ligesom eventuelle kortgebyrer også kan ses herpå.

Vores priser, på Raavare.com, kan løbende blive opdateret fra dag til dag. Vi tager forbehold for skrive-, taste- og prisfejl.

 

Leveringspriser og gebyrer

Raavare.com leverer dine varer fra 0 kr. ved gratis levering, som gælder ordre over 999 kr. For ordrer på 999 kr. eller derunder er prisen for levering 49 kr. 

Raavare.com leverer på nuværende tidspunkt i hele Danmark til alle postnumre.

Du kan i din kurv klikke på ”Tilføj info” og få vist leveringsprisen. 

Raavare.com har defineret to forskellige typer af gebyrer: 

  1. Kortgebyr
  2. Leveringsgebyr

Modsat lignende tilbud om levering af dagligvarer tager vi ikke gebyrer for pakning. Det er et bevidst valg for at sikre en så transparent pris for dig som muligt. Alligevel er vores leveringskæde af høj kvalitet, og vi sørger for eksempel altid for at bruge godkendte termokasser til opbevaring og levering af dine varer, så de holder sig friske, og for at sikre at kølekæden overholdes.

 

Konto, sikkerhed og betaling

For at handle med Raavare.com, skal du benytte enten mobilbetaling eller et betalingskort. Vi gør alt hvad vi kan for at beskytte dine kortoplysninger, og vi stiller høje krav til både os selv og vores partnere. Betaling og behandling af dine kortoplysning bliver håndteret af Adyen, som sørger for at alle dine oplysninger behandles sikkert og krypteret. På den måde kan hverken vi, Raavare.com, eller andre få adgang til dine kortoplysninger.

Vi vil gerne gøre det så let som muligt at handle med danske landmænd og mindre producenter, derfor tilbyder vi vores kunder med oprettet konto, at de kan gemme deres betalingsoplysninger herunder kortoplysninger, så de kun skal indtastes en enkelt gang. Når du betaler med et gemt kort, så trækker vi automatisk pengene fra kortet. Vælg blot dit gemte kort, når du lægger en bestilling. Vores betalingspartner, Adyen, opbevarer dine kortoplysning sikkert og krypteret. Du kan altid vælge at slette dine registrerede kort under din konto.

Vi tilbyder vores kunder at oprette en konto hos Raavare.com, så bestillinger og betaling bliver så let som overhovedet muligt. Med en konto kan du gemme alle dine oplysninger, så en bestilling kan lægges med blot et par klik fremfor at indtaste det hele igen.

 

Levering

Vi tager forbehold for uforudsete forhindringer ifm. levering, som f.eks. ekstraordinære trafik- og vejrforhold eller andet, der gør, at din levering måtte blive forsinket.

Raavare.com kan ikke garantere eller holdes ansvarlig for om de leverede varer bibeholder deres kvalitet og indhold, hvis der er indgået en aftale om, at de må stilles ved din hoveddør. Ligeledes kan vi i denne sammenhæng ikke holdes ansvarlige for tyveri, hærværk eller andre hændelser, der måtte påføres varerne efter levering.

Hvis pakken med din ordre ikke afhentes på det aftalte udleveringssted, så returneres pakken til os som afsender. Du bliver i dette tilfælde opkrævet leveringsgebyret samt et administrationsgebyr på 200,00 kr, også selvom du har været berettet til gratis levering, og får returneret pengene for de varer, der ikke er frisk-, køle- eller frostvarer. Alle frisk-, køle- og frostvarer er vi nødsaget til at kassere grundet fødevaresikkerhed, hvorfor vi ikke returnerer pengene for disse. Beløbet bliver sat ind på din konto hos Raavare.com som butikskredit medmindre andet aftales med vores kundeservice. Dine butikskredit kan bruges til betaling for eventuelle fremtidige ordrer. Samme vilkår gælder for ordrer, der ændres eller annulleres efter deadline for redigering af ordren. 

 

Kvittering

Når du har gennemført din betaling for ordren på Raavare.com, så vil du modtage en ordrebekræftelse per e-mail. Du får fremsendt din faktura, når din ordre er pakket og parat til at blive leveret. 

Hvis du har en konto på Raavare.com, kan du også se din faktura og ordrebekræftelse ved at logge ind. 

 

Erstatningspolitik

Vi tjekker løbende med vore landmænd og mindre producenter, hvilke varer de er i stand til at levere, og når du lægger en ordre på Raavare.com, så tjekker vi det en ekstra gang. Alligevel kan det ske, og specielt i tiden hvor samfundet er ramt af coronavirus, at en specifik vare fra en specifik producent ikke kan leveres – mod forventning. Måske har du bestil en bakke tomater fra en specifik landmand, der ikke kan leveres. I det tilfælde gør vi vores bedste for at levere en anden variant, der opfylder samme behov for netop dig. 

Vi gør selvfølgelig alt i vores magt for at finde den bedste erstatning. I det tilfælde, hvor vi har vurderet, at en billigere vare er en bedre erstatning end at du helt undværer den, så betaler du kun for den billigste vare. Eksempel: Du har bestilt en bakke grønne bønner, som ikke kan leveres. Vi leverer en dyrere bakke økologiske grønne bønner i stedet, og du betaler kun for den oprindelige vare. 

Hvis vi mod vores forventning ikke kan finde en tilfredsstillende erstatningsvare, så overføres beløbet naturligvis til din konto, og du får besked herom. 

Er du mod forventning ikke tilfreds med den løsning, som vi har fundet til dig, så hører vi meget gerne fra dig – du kan kontakte os enten per telefon eller e-mail.

 

Gavekort og rabatkoder

Som udgangspunkt kan der højst bruges én rabatkode per ordre, medmindre der er andet beskrevet i forbindelse med den pågældende kampagne. Ved forsøg på at omgå dette, så forbeholder Raavare.com sig retten til at annullere ordren. rabatkoder og gavekort skal tilføjes inden betalingen udføres, og kan ikke tilføjes til en ordre efter dette.

Retten til at anvende rabatkoder er personlig, og de må derfor ikke videredeles eller sælges. Ingen koder må kopieres, gengives, distribueres eller offentligøres direkte eller indirekte i nogen form eller på nogen måde til brug for originalmodtager eller opbevares i et dataindsamlingssystem uden forudgående skriftlig utvetydig tilladelse fra Raavare.com.

Koder distribueret uden skriftlig godkendelse fra os er ikke gyldige og kan afvises eller annulleres helt. Du godkender ved brug af koder til Raavare.com, at du har læst og accepteret vores handelsbetingelser. 

Gavekort udstedt af Raavare.com kan kun bruges til køb af dagligvarer på Raavare.com. Gavekort er gyldige i to år fra udstedelsesdatoen og kan ved udløb ikke forlænges. Gavekort kan ikke ombyttes til kontanter, og bruges hele beløbet ikke ved første køb, så kan det resterende beløb bruges på efterfølgende ordrer. Gavekort er personlige og kan ikke deles eller sælges. Beløbet kan kun anvendes en gang. 

 

Reklamation

Hvis du, mod enhver forventning, opdager fejl eller mangler i dine varer i forbindelse med din ordre, så beder vi dig kontakte vores kundeservice – enten per telefon eller mail hurtigst muligt og seneste tre dage efter leveringen.

I nogle situationer er det nødvendigt, at vi hos Raavare.com får den reklamerede vare inkl. emballage tilsendt. Derfor må du ikke smide defekte varer eller varer af dårlig kvalitet inkl. emballage ud, medmindre du har en anden aftale med Raavare.com. Vi kan have behov for at sende varen tilbage til vores landmænd eller mindre producenter, og vi afholder naturligvis alle udgifter i forbindelse med transport fra dig til os. 

Købelovens mangels-regler finder anvendelse på dit køb hos Raavare.com. Du skal reklamere hurtigst muligt og absolut senest to måneder efter, at du har opdaget fejlen eller manglen ved/på varen. Du har to års reklamationsret for de varer, der ikke er til husholdningens løbende forbrug eller er levnedsmidler. Hvilket betyder, at du enten kan ombytte varen, få pengene tilbage eller få et afslag i varens pris – afhængigt af den specifikke situation. Disse forhold gælder selvfølgelig kun, når der er tale om en berettiget reklamation, og i tilfælde af at manglen/fejlen ved varen ikke er opstået som følge af slid, fejlagtigt brug eller anden adfærd, der har medført skade på varen.  

Hvis du ønsker at klage over dig køb, så skal du henvende dig til vores kundeservice (se længere nede). Hvis det mod alle forventninger ikke lykkes os at finde en løsning sammen, kan du indsende en klage til Center for Klageløsning, ved Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg (www.forbrug.dk). Dertil kan du, som alternativ, bruge EU-kommissionens klageportal hvilket dog primært er relevant for dig, hvis du er forbruger med bopæl udenfor Danmarks grænser.

 

Fortrydelsesret 

Vi, Raavare.com, tilbyder fortrydelsesret i henhold til forbrugeraftaleloven som følger:  

  • For levnedsmidler og varer til husholdningens løbende forbrug er der INGEN fortrydelsesret
  • For alle andre varer end levnedsmidler og varer til husholdningens løbende forbrug, er der 14 dages fortrydelsesret, under forudsætning af at varen tilbageleveres i originalemballagen og er i væsentlig samme stand og mængde, som da du fik den i hænde.
  • Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, hvor du får varerne i fysisk besiddelse.

Hvis du ønsker at udøve fortrydelsesretten, skal du meddele Raavare.com herom i en utvetydig erklæring f.eks. per e-mail, kontaktformular eller postbrev. Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af ordren uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

Du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, men kun for delen af værdiforringelsen, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Sagt på en anden måde, så har du mulighed for at prøve varen på samme vis, som hvis du prøvede den i en fysisk butik, dog må du ikke tage den i egentlig brug. 

Hvis varen er blevet prøvet ud over det, der er beskrevet i herover, så betragter vi den som brugt. Dette betyder, at hvis du fortryder købet, så modtager du kun en del eller intet af købsprisen afhængigt af varens kommercielle værdi. 

For at gøre det klart, så er fortrydelsesretten overholdt, hvis du sender din meddelelse om udøvelse af fortrydelsesretten inden fortrydelsesfristen er udløbet.

Du kan benytte e-mærkets standardfortrydelsesformular, som du kan downloade og udfylde her (dette er dog ikke obligatorisk): Standardfortrydelsesformular

 

Konsekvenser af fortrydelse

Hvis du gør brug af fortrydelsesretten, så refunderer Raavare.com alle betalinger modtaget fra dig uden unødvendig forsinkelse og senest 14 dage efter datoen, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde aftalen. Dog refunderer vi ikke fragtomkostningen til din adresse, og hvis du har modtaget gratis levering grundet ordrens størrelse, så fratrækkes standardfragtomkostningen på 49 kr. beløbet, der refunderes. Eksempel: Du har købt en vare til 1100 kr., og du ønsker nu at gøre brug af din fortrydelsesret. Grundet ordrens størrelse betalte du ikke de 49 kr. for leveringen, men har derimod betalt 0 kr. for leveringen til din adresse. Derfor får du i dette tilfælde refunderet 1100 kr. minus fragtomkostningen på 49 kr. altså 1051 kr.

Vi gennemfører tilbagebetalingen med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har accepteret andet. Du pålægges INGEN FORMER FOR GEBYRER som konsekvens af tilbagebetalingen.

Vi, Raavare.com, kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget dine varer retur, eller du har fremlagt dokumentation for at have returneret dine varer – alt afhængigt af hvad der er tidligst hændt. 

Ved returnering har du to muligheder: 

  1. Returner varen til os med post eller fragt og betal selv for transportomkostningerne
  2. Indlevere varerne på vores kontors adresse i København og i et tidsrum efter aftale med Raavare.com. Du afholder selv eventuelle omkostninger i forbindelse med indleveringen. Indleveringen skal ske inden fortrydelsesrettens udløb. 

Du skal returnere eller indlevere varerne til os uden unødvendig forsinkelse og senest 14 dage efter informeringen til Raavare.com om udøvelse af fortrydelsesretten. Vi anbefaler, at du på sikker vis gemmer kvitteringen for overlevering af pakken til transportvirksomheden.

 

Kundeservice

Telefon: 40768818
Mail: raavare@Raavare.com

 

Selskab

Raavare.com ApS
CVR 42502774
Nansensgade 86, 2 th
1366 København K
Danmark

 

Seneste opdatering: 26. juli, 2021

*Er der indgået en anden aftale med Raavare.com i en separat kontrakt, er ordlyden i den separate kontrakt bestemmende for handelsbetingelserne.