MØRK Kafferisteri

MØRK Kafferisteri

____

Lokation: Roskilde (Risteri og kaffebar)
Stiftet: 2018
Stifter: Morten Riiskjær
Ansatte: 3
Raavarens oprindelse: Peru

____

"Jeg vil ikke sælge en kaffe, hvis jeg ikke selv har været ude og se plantagen. Vi er nød til at være nysgerrige på hvor søren vores ting kommer fra, og vi kan ikke gå på kompromis med vores værdier."

- Morten Riiskjær

01


Stærke værdier. Kompromisløs kaffe

- Rendyrket passion for smag og bønnens oprindelse -

02

Du går ned af rabalderstræde og om hjørnet ved penselstrøget, og der ligger kaffebaren og risteriet MØRK. Der er en urban vibe, en familiær stemning, og duften af kaffe er ikke til at tage fejl af. Det er den slags sted, hvor alle er på fornavn, og hvor der altid er tid til en passioneret snak med naboen – om kaffen, om alt og om intet. Det er et sted hvor kram sidder løst, og energien er god. Du er slet ikke trådt ind af døren endnu, men du ved, at du er gået rigtigt.

Det er i store træk MØRK kaffe handler om. Passion for håndværket og nærvær – til hinanden og råvarernes oprindelsen. Der er ikke en kaffebønne, som kommer i en pose eller over disken uden at Morten først har besøgt dem, der dyrker dem. Det er for at finde kaffe med den rigtige smagsprofil, men også for at sikre en ansvarlig produktion og arbejdsforhold. ”Vores bønner sendes i vores egne mærkede sække, og vi præcis hvor de kommer fra vores bønner kommer fra.”

03

04

Det ville være urigtigt at kalde kaffe ”lokaldyrket”, og Morten har heller ikke fundet en måde at dyrke det i Danmark. Men MØRK kaffe er det tætteste man kommer på det. Kaffen ankommer til Roskilde i sække af grønne ikke-ristede kaffebønner, og hver uge tager Morten handskerne på og rister bønnerne i i kaffeværkstedet – som også er en cafe. Det er stedet hvor kompromis kaffe skabes. Det er samlingspunktet for et mangfoldigt lokalsamfund af beboere, iværksættere, gymnasieelever, kunstnere og forretningsfolk hvor kaffe-entusiasmen overgår maskinen på gangen.

Men det her ikke altid været sådan. Morten har inden stiftelsen af MØRK brugt 10 år i kaffebranchen, hvilket har taget ham til adskillige plantager verden over i søgen på den perfekte kaffeprofil. Det er et krav han stiller til sig selv, og dem han tidligere har arbejdet for. Altid vide hvor kaffen kommer fra. Altid sikre at den er dyrket efter hans egne principper og værdier. Økologi, ansvarlige arbejdsforhold og bæredygtighed. Kampen for sine stærke værdier er også det, der gjorde at han startede MØRK. ”Hvis man arbejder for andre, så er man nogle gange nød til at gå på kompromis med sine egne værdier. Det kan jeg ikke gøre.”

Værdier og visioner må man ikke gå på kompromis med, og det gør MØRK kaffe efter vores mening absolut ikke. Du kan tage os på ordet, men smag også for dig selv.

01
MØRK Kafferisteri og cafe set indefra
02
Kaffesække importeret direkte fra Aprocanorsi, Peru

03
Morten Riiskjær (højre) og bekendt (venstre) i cafen i Roskilde
04
Morten Riiskjær forbereder en americano


Varer på Raavare.com