Om Raavare

HOS RAAVARE.COM FORSTÅR VI..

Vi forstår vigtigheden og glæden ved friske lokale fødevarer. Vi forstår betydningen af den moderne fødevareindustri for vores klima og natur. Derfor derfor hædrer vi de lokale danske landbrug, der er verdensmestre i kvalitet, dyrevelfærd og bæredygtighed.

Gennem vores snakke med lokale producenter har vi også lært, at det at være f.eks. landmand eller gartner er en ufattelig utaknemmelig beskæftigelse. Det er en passion, der ikke nødvendigsvis kan løbe rundt. En årsag er, at før deres afgrøder kommer frem til forbrugeren, så har den været igennem flere fordyrende mellemled. På den måde er der meget lidt tilbage til producenten selv, når dagen er omme. Det synes vi ikke giver mening, og derfor har vi stiftet Raavare.com. Til fordel for alle. Undtagen fordyrende mellemmænd.

Køb enestående dagligvarer på Raavare.com fra fantastiske lokale madbrands og landbrug

Køb direkte fra lokale producenter

Kald os bare ambitiøse men vores mål er at skabe en fremtid, hvor alle og enhver kan købe varer direkte fra landmanden og mindre producenter. Det er uanset om, du bor i samme landsby eller ved Kongens Nytorv. Friske lokale råvarer bør ikke gøre livet sværere, tværtimod, det bør gøre livet nemmere. Vi siger ikke det bliver nemt men heller ikke umuligt, for det er der intet der er.

Madlavning er, efter at tage tøj på, nok noget af det vi mennesker gør mest. Derfor går der let dagligdag i den, når det kommer til at handle ind og lave mad. Vi tror på at nyde de mindre detaljer, som for eksempel det ekstra nøk, som smagen af en friskopgravet gulerod eller nyplukkede jordbær tilføjer. Nogle gange er det ikke kun smagen, der gør madoplevelsen speciel. Det kan være nærheden til råvarens oprindelse, og viden om passionen der ligger i dyrkningen.

Når vi køber varer, der er produceret lokalt, så gør det mere end at styrke lokalsamfundet. Meget mere. Når vores mad kommer fra lokalområdet, så giver det et andet forhold til klima og miljø. Det er let at glemme konsekvenserne af den moderne fødevareproduktion, når maden kommer fra en storskala gård i Argentina eller Polen. Sværere er det, når maden kommer fra landmand Hansen et stenkast fra hjemmet. Lokal produktion inspirerer mere bæredygtighed, reducerer forurenende transport og gør samfundet mere robust overfor fremtidige forstyrrelser.

Vores mål er at skabe en måde, hvorpå enhver kan opleve gælden ved frisk lokale varer fra jordbær til lammekød og fra mælk til vin. Vores mål er ikke at skabe et brand, men at dyrke en bevægelse, der sætter råvarens kvalitet i højsædet, og siger "nej tak" til fordyrende, klimabelastende og overflødige mellemled. Vi kæmper hver dag for at gøre madoplevelsen exceptionel og vejen til den så kort som mulig. For vores alles skyld.

Køb enestående dagligvarer på Raavare.com fra fantastiske lokale madbrands og landbrug

"Store gennembrud starter små"

Nar du handler lokale varer gennem Raavare.com, så støtter du en urskov af mindre landbrug. Mindre landbrug er typisk mere bæredygtige end de større, ikke på grund af deres størrelse direkte, men fordi de historisk set har tendens til at passe på jorden og dyrene. Samtidig er biodiversiteten i små landbrug højere, og overaskende nok er udbyttet per hektar med afgrøder også højere.1

Når vi køber en typisk pose gulerødder eller måske en bøf til lørdag aften, så har begge dele været på en lang rejse før den når til vores køkkenbord. Også selvom de kommer fra en dansk gård. I en “moderne" forsyningskæde skal vores varer igennem flere omgange af med lastbiler og omlagringer - alt sammen nedkølet. Det kræver en masse energi, der kunne have været undgået. Oven i hatten går hele 14% af maden går til spilde under transport, lagring og på hylderne i supermarkedet.2 Det mener vi er hul i hovedet.

Vi tror på at store gennembrud starter små. De starter med de små landbrug, de små ideer der vokser sig store, og den rette opvækst for vores små (børn). Når vi sætter en salat eller bøf på aftenbordet, der er lavet med omtanke for sundhed, bæredygtighed og høj kvalitet, så sætter vi et eksempel for vores børn. Vi sætter baren for næste generations sundhed og klima. Vi tror på de små forandringers potentiale.

Nærhed, kvalitet og personlighed

Raavare.com bygger på personlige og autentiske relationer til landmænd, producenter og vores kunder. Vi er altid til stede skulle du have brug for hjælp - vi er altid kun et opkald væk. Uanset om du har brug for råd til hvilken rabarber, der går bedst til en kompot, eller om du har spørgsmål til en ordre. Vi er her for dig, så du skal bare skyde løs. Vi tager os tid til at svare personligt på alle henvendelser.

Ikke alt der er lokalt smager bedre. Det er vi nød til at indrømme. Derfor udvælger vi vores producenter ud fra kvaliteten af deres varer, samt hvordan de driver deres gård. Det betyder, at vi ikke arbejder sammen med alle og enhver (desværre). Men når du handler gennem os, så kan du være sikker på, at du finder kun de bedste råvarer fra de bedste landbrug og producenter. Der er ikke en ært, som vi ikke selv har smagt før den ligger på din tallerken. Det er din garanti for udsøgt smag.


(1) "Are Small Farms Better?" (2021), University of British Columbia

(1) "(Food) waste not, want not" (2021), McKinsey Global Publishing