Økologisk rosmarin (1 bdt)

24.00kr
inkl. moms
Køb mere og få mere. Som det bør være

Når du køber stort ind, så giver vi lidt igen.

  • Køb 5 eller mere for 19.95kr per stk

Denne vare er desværre

ikke tilgængelig

Vil du have besked, når den er tilbage?

Nuværende lager:
Et øjeblik… Varen er tilføjet
Råvarens oprindelse:
Skibby (Sjælland)

Økologisk rosmarin (1 bdt) er fra markerne i fjordlandet mellem Isefjorden og Roskilde Fjord. Stedet hedder Svanholm Gods. De er kendt for den årlige økodag i Skibby og deres sublime økologiske specialgrønt under alle årstiderne - fra sommerens store udvalg af dugfriske knasende grønne urter og salater til vinterens dybgrønne palmekål.

Rosmarin kender du nok fra middelhavsområdet, og det er også her, at den stammer fra. Den vokser vildt i blandt andet Sydfrankrig og Italien på klippeskråningerne direkte ved havet, hvor en busk af rosmarin kan blive op til 2 meter høj. ’Ros’ betyder dug på græsk og ’maris’ betyder hav, og det er netop det, rosmarin betyder på Græsk. Havets dug.

Anvendelse/tilberedning: Bladene på den friske økologiske rosmarin fra Svanholm Gods kan anvendes som en krydderurt i klassiske middelhavsretter, hvor den er specielt god til vildt, fjerkræ, tomatretter og lam. Men den bruges også hakket på Focaccia, i krydderolier, dressinger og kryddersmør. Vores absolutte favorit er hakket og blandet sammen med olivenolie, parmesan og friske tomater med gnocchi i ovnen.

Opbevaring: I plastpose- eller bøtte i køleskab med et fugtigt stykke køkkenrulle. Holdbarhed ca. 7-10 dage. Kan fryses for længere holdbarhed.

Nettovægt/nettoindhold: 1 bundt á ca. 40 g

Ingredienser: 100% økologisk friskhøstet rosmarin

Om producenten
Tidligere kunne du kun finde årstidernes friske grønt i Svanholm Gods' fysiske gårdbutik, men nu pryder alle årstidernes råvarer også udvalget her på Raavare.com - leveret til døren i hele København. Området omkring Svanholm Gods er hjemstedet for både noget af landets bedste grønt og et storkollektiv, der omfatter et fællesskab af ca. 80 voksne og 50 børn. Fællesskabet på Svanholm Gods driver et alsidigt økologisk landbrug med markafgrøder, malkekvæg, grøntsagsproduktion og frugtplantage og er en af pionererne inden for økologien, da Svanholm var med til at starte Økologisk Landsforening i 1981.