Økologisk sigtet speltmel (1 kg)

36.00kr
inkl. moms

Denne vare er desværre

ikke tilgængelig

Vil du have besked, når den er tilbage?

Nuværende lager:
Et øjeblik… Varen er tilføjet
Råvarens oprindelse:
Jystrup (Midtsjælland)

Stenkværnet speltmel sigtet (1 kg) er lavet på råvarer dyrket på markerne ved Østagergård på Midtsjælland, hvor den også males og pakkes i gårdens eget mølleri. Deres økologiske spelt er demeter-biodynamisk og en oprindelig hvedesort, der har været kendt siden oldtiden.

I sigtet speltmel er alle skaldele sigtet fra, og det er kun frøhviden, der er tilbage. Spelten minder meget om hvede, men har knap så stram en glutenstruktur. Den har en rigtig god bageevne og bliver blødere, jo længere dejen æltes.

Næringsværdi pr. 100g
Energi: 1500 kJ / 350 kcal
Fedt: 2.5 g
- heraf mættede fedtsyrer: 0-1 g
Kulhydrater: 67 g
- heraf sukkerarter: 0-1 g
Kostfibre: 6 g
Protein: 13 g
Salt: 0-1 g

Nettovægt: 1 kg

Ingredienser: 100% økologisk og demeter-biodynamisk speltmel (sigtet)

Om producenten
På Østagergård produceres en hel række økologiske melsorter - både nye og traditionelle sorter. Alt deres mel er mærket med statens økologimærke, som betyder, at produktionen er statskontrolleret og produceret efter både EU's og de danske regler for økologisk jordbrugsproduktion. Oveni det har Østagergård taget skridtet videre for at kunne garantere et bæredygtigt jordbrug - deres mel er nemlig demeter-biodynamisk. På den måde har de sikret de bedst mulige forhold for at beskytte naturen omkring dem, så du kan gøre det samme.