Aronia Pet' Nat' frugtvin (75 cl)

175.00kr
inkl. moms
Køb mere og få mere. Som det bør være

Når du køber stort ind, så giver vi lidt igen.

  • Køb 6 eller mere for 135.00kr per stk

Denne vare er desværre

ikke tilgængelig

Vil du have besked, når den er tilbage?

Nuværende lager:
Et øjeblik… Varen er tilføjet
Råvarens oprindelse:
Djursland, Jylland

Brandets lokation:
Aarhus

Vildgæret pet-nat frugtvin (75 cl) er Sjasks danske bud på den italianske lambrusco. Det er en frugtvin med naturlige bobler, der er lavet på danske nedfaldsæbler macereret med aroniabær i cirka. 6 uger - det er netop dét, der giver dens let boblende frugtsaft og enestående lyserøde skum med underspillet jordbærduft og rabarbertoner.

Pet-nat, Pet' Nat' eller petnat er en forkortelse af det franske 'Pétillant Naturel', men det omtales næsten udelukkende som Pet-Nat. Udtrykket Pet-nat har en moderne og lidt 'funky' vibe, og den er efterhåden ved at poppe op flere og flere steder - men det er faktisk en gammel traditionel måde af lave mousserende vine på. Fermenteringen stoppes før den er helt færdig (den primære fermentering), mens den sekundære fermentering foregår efterfølgende i selve flasken, og den del fortsætter indtil at gærcellerne har nedbrudt det naturlige sukker fra frugten. Processen skaber en reaktion, som danner kuldioxid in Pet-nat’en, og man får derved en frisk naturlig og let mousserende vin. Og det er faktisk dét. For en vigtig detalje at bemærke ved processen er, at der ikke tilføres nogen ekstra sukker - altså igen 'dosage' som det også kaldes - før flasken får sin prop.

Kort sagt: Chaptaliseret frugt pet’ nat’ på danske aroma æbler. Semi carbonisk macereret med aronia bær i seks uger. Serveres iskold.

Opbevaring: Opbevares køligt og med fordel mørkt

Nettoindhold: 0.75 l

Ingredienser: Aroniabær og syrlige danske nedfaldsæbler. 10% vol alc

Om producenten
En helt speciel århusiansk frugt- og naturvinsproducent, der for alvor har slået sit navn fast i den senere tid, hvor du nu kan finde deres enestående varianter af frugtvin og naturvin til diverse koncerter og kulturelle arrangementer omkring i landet. Og det er netop det de er - ikke en prætentiøs vin men heller ikke en vin du finder i et supermarked. Noget midt i mellem hvor det snobbede er taget ud af vinen. Bag Sjask er vennegruppen bestående af Jonas Bøg Larsen, Jeppe Abildgaard, Niels Eli Kjær Thomsen og Mathias Skafte, der inden Sjask havde hiphop-gruppen Sjakket sammen. Måske er du endda kommet forbi deres base Aarhus, hvis du har været forbi Koncertforeningen Palmehaven ved Institut for (X) - for her udgør Sjasks flasker størstedelen af barens udbud.