Økologisk farvet bladbede (1 stk)

21.50kr
inkl. moms
Køb mere og få mere. Som det bør være

Når du køber stort ind, så giver vi lidt igen.

  • Køb 5 eller mere for 18.50kr per stk

Denne vare er desværre

ikke tilgængelig

Vil du have besked, når den er tilbage?

Nuværende lager:
Et øjeblik… Varen er tilføjet
Råvarens oprindelse:
Skibby (Sjælland)

Økologisk farvet (gul/rød) bladbede er dyrket på markerne ved Svanholm Gods. Bladbeder, også kaldet sølvbeder eller mangold er i familie med rødbeden og er en meget populær grøntsag i middelhavsområdet. Bladbeden er fremavlet for bladenes skyld, og planten har stort set ingen rod.

Bladbedernes blade kan anvendes på samme måde som spinat: Stuvet, i tærter – der findes endda en fransk opskrift på en dessert-tærte med bladbedeblade ('gratin de blettes'), hvor bladene bruges som tærtefyld sammen med bl.a. rosiner, figner, brunt sukker og lidt parmesan. Stænglerne kan snittes meget fint og bruges rå i salater, men de kan dampes og serveres sammen med bladene – stænglerne skal bare have længere tid end bladene – eller de kan anvendes som separat ret, fx braiserede eller stuvet med fløde.

Bladbeder indeholder masser af K-, A- og C-vitamin. De gule og røde bladbeder indeholder samme farvestoffer som gule og røde rødbeder – henholdsvis betaxanthin og betacyanin.

Opbevaring: Opbevares i en pose i køleskabet og kan derved holde sig 5-8 dage

Nettovægt: 1 styk vejer ca. 250-400g

Ingredienser: 100% økologiske farvede bladbeder dyrket i fjordlandets muld mellem Isefjord og Roskilde Fjord

Om producenten
Området omkring Svanholm Gods er hjemstedet for både noget af landets bedste grønt og et storkollektiv, der omfatter et fællesskab af ca. 80 voksne og 50 børn. Fællesskabet driver et alsidigt økologisk landbrug med markafgrøder, malkekvæg, grøntsagsproduktion og frugtplantage og er en af pionererne inden for økologien, da Svanholm var med til at starte Økologisk Landsforening i 1981.