Økologisk ufo-squash (1 stk)

15.00kr
inkl. moms
Køb mere og få mere. Som det bør være

Når du køber stort ind, så giver vi lidt igen.

  • Køb 5 eller mere for 12.50kr per stk

Denne vare er desværre

ikke tilgængelig

Vil du have besked, når den er tilbage?

Nuværende lager:
Et øjeblik… Varen er tilføjet
Råvarens oprindelse:
Skibby (Sjælland)

Økologisk ufo-squash (1 stk) eller Ufo-græskar er fra markerne i fjordlandet mellem Isefjorden og Roskilde Fjord. Stedet hedder Svanholm Gods. De er kendt for den årlige økodag i Skibby og deres sublime økologiske specialgrønt under alle årstiderne - fra sommerens store udvalg af friske grønne urter og salater til vinterens dybgrønne dugfriske palmekål.

Ufo-squash, ufo-græskar eller ’Pâttisson’ på fransk er en sommersquash, der er kendt for sin runde og flade form med spidse kanter, der til forveksling ligner en flyvende tallerken. Dens franske navn, Pâtisson, kommer fra et provencalsk ord for en kage lavet i en flosset form. Vi er ikke med på franskmændenes sammenligning, men sådan er det altså.

Anvendelse/tilberedning: UFO-squashen smager fantastisk bagt i ovnen eller i supper. Tilbered den ved at starte med at skære det over og fjerne kernerne i midten. Græskarsuppe på ufo-græskar er en skøn hyggespise, som ovenikøbet er rigtig let at lave. Hvis man lidt er en slikmund (guilty...), så kan man også prøve den i en klassisk græskartærte.

Opbevaring: Kan opbevares ved stuetemperatur i cirka 2 uger. Kan holde sig i 2-3 måneder ved 10-15 grader.

Nettovægt/nettoindhold: 1 stk á ca. 500g

Ingredienser: 100% økologiske friskhøstede ufo-squash

Om producenten
Tidligere kunne du kun finde årstidernes friske grønt i Svanholm Gods' fysiske gårdbutik, men nu pryder alle årstidernes råvarer også udvalget her på Raavare.com - leveret til døren i hele København. Området omkring Svanholm Gods er hjemstedet for både noget af landets bedste grønt og et storkollektiv, der omfatter et fællesskab af ca. 80 voksne og 50 børn. Fællesskabet på Svanholm Gods driver et alsidigt økologisk landbrug med markafgrøder, malkekvæg, grøntsagsproduktion og frugtplantage og er en af pionererne inden for økologien, da Svanholm var med til at starte Økologisk Landsforening i 1981.