New Zealandsk spinat (1 kg)

68.00kr
inkl. moms
Køb mere og få mere. Som det bør være

Når du køber stort ind, så giver vi lidt igen.

  • Køb 4 eller mere for 58.00kr per stk

Denne vare er desværre

ikke tilgængelig

Vil du have besked, når den er tilbage?

Nuværende lager:
Et øjeblik… Varen er tilføjet
Råvarens oprindelse:
Skibby (Sjælland)

New zealandsk spinat (1 kg) er fra Svanholm Gods, der ligger i det idylliske smørhul mellem Roskilde Fjord og Isefjorden. Stedet hvor mulden er frugtbar og bidrager lidt ekstra til smagen i deres enestående økologiske specialgrøntsager - for eksempel her deres friskhøstede økologiske New Zealandsk spinat.

New Zealandsk spinat er ikke direkte i familie med 'almindelig' spinat - selv om den kan anvendes på præcis samme måde. Bladene på New Zealandsk spinat er grovere end spinatblade, og de rå blade smager mere krydret end almindelig grøn spinat.

New Zealandsk spinat er den eneste kultiverede plante, der stammer fra New Zealand/Australien, og i dag er den udbredt til de fleste hjørner af verden. Den tåler salt og store temperaturudsvingninger og vokser i oprindelseslandene derfor let langs kysterne. Kaptajn Cook bragte den til Europa og på engelsk kaldes den endda for Cook’s cabbage eller Botany Bay Spinach efter Cook’s første landingssted.

Anvendelse: Prøv New Zealandsk spinat smørdampet til fisk, blancheret og stuvet i flødesovs sammen med en pasta – eller lav warrigal greens (som Cooks besætning efter sigende spiste): Stuv blancherede blade af New Zealandsk Spinat i bechamelsovs, krydret med muskatnød, og bland et hakket æg i stuvningen.

New Zealandsk spinat er foruden fiber rig på både A- og C-vitamin.

Opbevaring: New Zealandsk Spinat kan holde sig omkring en uge på køl. Læg bladene i koldt vand før brug – så strammer de sig sammen og bliver friske og sprøde igen.

Nettovægt/nettoindhold: 1 kg

Ingredienser: 100% økologisk New Zealandsk spinat

Om producenten
Området omkring Svanholm Gods er hjemstedet for både noget af landets bedste grønt og et storkollektiv, der omfatter et fællesskab af ca. 80 voksne og 50 børn. Fællesskabet på Svanholm Gods driver et alsidigt økologisk landbrug med markafgrøder, malkekvæg, grøntsagsproduktion og frugtplantage og er en af pionererne inden for økologien, da Svanholm var med til at starte Økologisk Landsforening i 1981.