Økologiske bolsjebeder (1 kg)

25.00kr
inkl. moms
Køb mere og få mere. Som det bør være

Når du køber stort ind, så giver vi lidt igen.

  • Køb 5 eller mere for 21.50kr per stk

Denne vare er desværre

ikke tilgængelig

Vil du have besked, når den er tilbage?

Nuværende lager:
Et øjeblik… Varen er tilføjet
Råvarens oprindelse:
Skibby (Sjælland)

Økologiske bolsjebeder (1 kg) er dyrket på markerne ved Svanholm Gods. Rødbeder findes i mange varianter, fra røde til gule, hvide og stribede. De stribede rødbeder kaldes også bolsjebeder eller chioggia-beder efter byen 'Chioggia', som ligger uden for Venedig. Fra den oprindelse blev de fremavlet i begyndelsen af 1800-tallet - Nu kan du få dem lokalt fra Svanholm i Skibby.

Den stribede rødbede har skiftevis røde lag, der indeholder 'rødbedefarvestoffet' betalain og hvide lag, der ikke indeholder betalain. Smagen er knap så 'jordagtig' som den røde rødbede og måske en smule sødligere.

Serveringsforslag: Stribede rødbeder er flottest rå – når de koges eller bages kan striberne forsvinde. Prøv for eksempel i stedet at høvle dem tyndt og lad dem trække med æblecidereddike. Vendes med friske krydderurter. Er du mere salattypen, så kan du kan også lave en salat med bagte stibede beder, skåret i små tern, blandet med kogt perlebyg og smuldret feta i en olie-eddikedressing.

Opbevaring: Opbevares i en pose i køleskabet, og de kan derved holde sig meget længe.

Nettovægt/nettoindhold: ca. 1 kg

Ingredienser: 100% lokaldyrkede økologiske bolsjebeder uden noget andet

Om producenten
Området omkring Svanholm Gods er hjemstedet for både noget af landets bedste grønt og et storkollektiv, der omfatter et fællesskab af ca. 80 voksne og 50 børn. Fællesskabet på Svanholm Gods driver et alsidigt økologisk landbrug med markafgrøder, malkekvæg, grøntsagsproduktion og frugtplantage og er en af pionererne inden for økologien, da Svanholm var med til at starte Økologisk Landsforening i 1981.