Økologiske porrer (1 kg)

39.00kr
inkl. moms
Køb mere og få mere. Som det bør være

Når du køber stort ind, så giver vi lidt igen.

  • Køb 4 eller mere for 36.00kr per stk

Denne vare er desværre

ikke tilgængelig

Vil du have besked, når den er tilbage?

Nuværende lager:
Et øjeblik… Varen er tilføjet
Råvarens oprindelse:
Skibby (Sjælland)

Økologiske porre (1 kg) er fra Svaholm Gods, der ligger i deres idylliske smørhul mellem Roskilde Fjord og Isefjorden. Stedet hvor mulden er frugtbar og bidrager lidt ekstra til smagen i deres enestående økologiske specialgrøntsager. For eksempel deres økologiske porrer.

Porren (leek på engelsk) er en del af løgfamilien. Den hvide del af porren er mildest i smagen, men til gengæld er den grønne rigest på vitaminer og mineraler - og typisk også sundere på økologiske porrer. Porre er praktisk at dyrke, da den kan vokse i stort set alle egne af landet og i mange forskellige typer af jord - var porren en person ville vi meget passende kalde den en ""tough guy"".

Forberedelse af porren og rensning: Skær rødderne af en cm over. Split porren i to dele ved at lave et snit fra den grønne top til den hvide ende af porren. Vend den grønne top ned mod vasken, mens du skyller med rigeligt vand. Bladr gennem porrens lag til alt jord og sand er væk. Den er økologisk, så får du ikke det hele med, så er det værste, der kan ske, at din ret bliver lidt knasende - hvilket egentlig heller ikke er så lækkert, så ind under hanen igen. Gi' den et forsigtigt svirp eller to for at få det sidste vand af.

Opbevaring: Porrer opbevares bedst i en pose i køleskabets grøntsagsskuffe.

Nettovægt/nettoindhold: 1 kg

Ingredienser: 100% økologiske friske porrer

Om producenten
Området omkring Svanholm Gods er hjemstedet for både noget af landets bedste grønt og et storkollektiv, der omfatter et fællesskab af ca. 80 voksne og 50 børn. Fællesskabet på Svanholm Gods driver et alsidigt økologisk landbrug med markafgrøder, malkekvæg, grøntsagsproduktion og frugtplantage og er en af pionererne inden for økologien, da Svanholm var med til at starte Økologisk Landsforening i 1981.