Øko. lange rødbeder (0.5 kg)

17.00kr
inkl. moms
Køb mere og få mere. Som det bør være

Når du køber stort ind, så giver vi lidt igen.

  • Køb 6 eller mere for 14.00kr per stk

Denne vare er desværre

ikke tilgængelig

Vil du have besked, når den er tilbage?

Nuværende lager:
Et øjeblik… Varen er tilføjet
Råvarens oprindelse:
Karise (Sydsjælland)

Øko. lange rødbeder (1 kg) er fra Permatopia Karise beliggende i de idylliske landskab ved Stevns på Sydsjælland.

Man kan spise både bladene på rødbeden og den opsvulmede nederste del af stænglen - som de fleste kender som selve rødbeden. Rødbeden har sit navn fra farvestoffet betalain, der modvirker inflammation og andre kroniske betændelsestilstande i kroppen. Rødbeder har desuden et ekstraordinært højt indhold af antioxidanter. Ud over betalainerne indeholder de også kraftigt virkende stoffer som rutin, epicatechin og kaffesyre (har ikke så meget med kaffe at gøre). Rødbeders cocktail af de her stoffer kan beskytte kroppens celler mod såkaldt oxidativ stress, der kan nedbryde dem. Velsmagende og sund.

Rødbedens karakteristiske jordagtige smag skyldes stoffet geosmin, der dannes i selve rødbeden. Alle kender duften af geosmin. Det er den lugt, der kommer fra jorden, når det lige har regnet – ret smukt ikke?

De modne store rødbeder passer fint sammen med andre af efterårets råvarer og sammen med kraftigt smagende råvarer som peberrod eller frisk feta. Vil du trække glæden helt ind i vinteren, så sylt rødbederne og brug dem som tilbehør til opskrifter med kød eller pynt på pålæg hele vinteren. Du kan også lave salater af bagte rødbeder med gedeost og valnødder, eller af revne rødbeder og æbler vendt i creme fraiche med peberrod. Mulighederne er uendelige. Stort set.

Opbevaring: Opbevares bedst køligt.

Nettovægt/nettoindhold: 0.5 kg

Ingredienser: 100% økologiske lange rødbeder

Om producenten
Du kører ned ad grusvejen mod en gammel firlænget gård beliggende i Sydsjællands idyl - endnu mere præcist et stenkast udenfor Karise. På højre side har du klynger af Permatopias boliger, hvor beboerne bor og lever sammen. På venstre side har du landbrugets mark og tunneldrivhuse proppet med saftige tomater og agurker. Landbruget fungerer som bo- og arbejdsfællesskabets egen køkkenhave, men en del finder også sin vej til Københavns bedste restauranter. Fra Michelin til den uformelle madbar. Gennem Raavare.com kan du nu få Permatopia Karises økologiske friske grøntsager og frugt leveret til døren hele året. Eller som årstiderne tillader naturligvis. Vi afhenter hos Permatopia Karise på samme dag, som vi leverer til vores fantastiske kunder i hele København.