Øko. lange rødbeder (1 kg)

29.00kr
inkl. moms
Køb mere og få mere. Som det bør være

Når du køber stort ind, så giver vi lidt igen.

  • Køb 4 eller mere for 25.00kr per stk

Denne vare er desværre

ikke tilgængelig

Vil du have besked, når den er tilbage?

Nuværende lager:
Et øjeblik… Varen er tilføjet
Råvarens oprindelse:
Skibby (Sjælland)

Øko. lange rødbeder (1 kg) er fra Svaholm Gods, der ligger i deres idylliske smørhul mellem Roskilde Fjord og Isefjorden. Stedet hvor mulden er frugtbar og bidrager lidt ekstra til smagen i deres enestående økologiske specialgrøntsager.

Man kan spise både bladene på rødbeden og den opsvulmede nederste del af stænglen - som de fleste kender som selve rødbeden. Rødbeden har sit navn fra farvestoffet betalain, der modvirker inflammation og andre kroniske betændelsestilstande i kroppen. Rødbeder har desuden et ekstraordinært højt indhold af antioxidanter. Ud over betalainerne indeholder de også kraftigt virkende stoffer som rutin, epicatechin og kaffesyre (har ikke så meget med kaffe at gøre). Rødbeders cocktail af de her stoffer kan beskytte kroppens celler mod såkaldt oxidativ stress, der kan nedbryde dem. Velsmagende og sund.

Rødbedens karakteristiske jordagtige smag skyldes stoffet geosmin, der dannes i selve rødbeden. Alle kender duften af geosmin. Det er den lugt, der kommer fra jorden, når det lige har regnet – ret smukt ikke?

Udover den klassiske anvendelse af rødbeder til tartar kan du om sommeren koge dem let med salt og nyde dem med koldt smør – helt uden andet. De modne store rødbeder passer fint sammen med andre af efterårets råvarer og sammen med kraftigt smagende råvarer som peberrod eller frisk feta. Vil du trække glæden helt ind i vinteren, så sylt rødbederne og brug dem som tilbehør til opskrifter med kød eller pynt på pålæg hele vinteren. Du kan også lave salater af bagte rødbeder med gedeost og valnødder, eller af revne rødbeder og æbler vendt i creme fraiche med peberrod. Mulighederne er uendelige.

Opbevaring: Opbevares bedst køligt.

Nettovægt/nettoindhold: 1 kg

Ingredienser: 100% økologiske lange rødbeder

Om producenten
Området omkring Svanholm Gods er hjemstedet for både noget af landets bedste grønt og et storkollektiv, der omfatter et fællesskab af ca. 80 voksne og 50 børn. Fællesskabet på Svanholm Gods driver et alsidigt økologisk landbrug med markafgrøder, malkekvæg, grøntsagsproduktion og frugtplantage og er en af pionererne inden for økologien, da Svanholm var med til at starte Økologisk Landsforening i 1981.