Øko. bøftomat (1 stk)

12.50kr
inkl. moms
Køb mere og få mere. Som det bør være

Når du køber stort ind, så giver vi lidt igen.

  • Køb 10 eller mere for 10.75kr per stk

Denne vare er desværre

ikke tilgængelig

Vil du have besked, når den er tilbage?

Nuværende lager:
Et øjeblik… Varen er tilføjet
Råvarens oprindelse:
Lille Skensved (Sjælland)

Bøftomaten - der her naturligvis er økologisk - kan kendes på dens interessante udseende, men den har meget mere at byde på. Bøftomater er også typisk fastere i kødet og har en mere fyldig smag end almindelige tomater. Den økologisk bøftomat er en stor, fast tomat med en fyldig smag af - tomat. Den er eminent at spise rå. Den er god i en burger, i taboulleh, gratineret eller à la Provence.

Bøftomaterne er dyrket hos Ventegodtgaard lige nord for Køge - hvor man har dyrket grøntsager, æbler og jordbær siden 1990. I starten var det traditionel dyrkning, men efter fem år begyndte de at dyrke dem økologisk, og nu dyrkes der økologisk på hele ejendommen. Grøntsagerne dyrkes både i åbne bede på deres marker og i gårdens tunneldrivhuse, der ikke er opvarmet af andet end solens stråler. De tomater, man kan købe i supermarkeder smager sjældent af særligt meget. De er hybrid-tomater, og hver tomatplante er beregnet til at levere mange tomater, lange klaser og tomater, der kan holde længe. På Ventegodtgaard kærer man om hver eneste tomat og er allermest optaget af deres smag. Her elsker man tomatsæsonen, og er ikke optaget af at have tomater hele året rundt. Det er forskellige udgangspunkter.

Alle bøftomater høstes ved håndkraft på dagen, hvor de leveres i hele København med Raavare.com's cykelbud - lignende friskhed får man ikke uden selv at plukke dem.

Om producenten

Den økologiske gård Ventegodtgaard ved Lille Skensved nord for Køge, der er omlagt til en 100% økologisk landbrug, drives til dagligt af brødrene Søren og Jens Thorsen. Den økologiske filosofi på gården startede i 1990, og i dag dyrkes der økologisk frugt og grønt på hele ejendommen. Brødrene Søren og Jens Thorsen har begge en længere landbrugsuddannelse fra Den Økologiske Landbrugsskole, som dengang lå i Store Vildmosen. Motivationen for brødrene på Ventegodtgaard til at omlægge fra konventionel til økologisk landbrug var at producere sundere råvarer uden pesticiderester og passe bedre på den "lille del af verden", som de dyrker deres enestående grøntsager og frugt på. Det kan man kun bakke op om.