Økologisk palmekål (1 kg)

65.00kr
inkl. moms
Køb mere og få mere. Som det bør være

Når du køber stort ind, så giver vi lidt igen.

  • Køb 5 eller mere for 55.00kr per stk

Denne vare er desværre

ikke tilgængelig

Vil du have besked, når den er tilbage?

Nuværende lager:
Et øjeblik… Varen er tilføjet
Råvarens oprindelse:
Skibby (Sjælland)

Økologisk palmekål (1 kg) kaldes også cavolo nero eller sortkål, og er en moderne kålsort, udviklet i 1700-tallets Italien - der nu dyrkes på markerne ved Svanholm Gods. Den kan anvendes på samme måde som grønkål, men smagen er lidt mildere, så den er lettere at anvende i salater. Hvis den skal spises rå, skal den trække lidt med salt og skylles for at gøre den lidt lettere at fordøje. Palmekål har en lang tradition i det italienske køkken. Her bliver den brugt i både pastaretter og supper og som tilbehør til hovedretter. Prøv fx at blanchere den og derefter sautere den med chili, hvidløg og ansjos og server den med spåner af parmesan.

Som andre kålsorter har palmekålen et højt indhold af A- og C-vitamin og af vigtige mineraler som jern og calcium.

Opbevaring: Opbevares koldt og fugtigt. Skyl den grundigt og lad den tørre. Opbevar i en pose i køleskabet. Den sagtens holde sig frisk i op til tre uger, så der er massere af tid til at komme igennem den.

Nettovægt: 1 kg

Ingredienser: 100% lokaldyrkede økologisk palmekål uden andet

Om producenten
Området omkring Svanholm Gods er hjemstedet for både noget af landets bedste grønt og et storkollektiv, der omfatter et fællesskab af ca. 80 voksne og 50 børn. Fællesskabet driver et alsidigt økologisk landbrug med markafgrøder, malkekvæg, grøntsagsproduktion og frugtplantage og er en af pionererne inden for økologien, da Svanholm var med til at starte Økologisk Landsforening i 1981.